Koeling

Door de steeds verdergaande verbeteringen van de isolatie eigenschappen van een gebouw maakt dat de behoefte en noodzaak voor koeling zomers steeds groter wordt. Vloerverwarming hoeft niet alleen als verwarming te worden toegepast maar is  ook geschikt voor koeling van een gebouw.

Met een algemene verschuiving van airconditioningsystemen naar  duurzame oplossingen, wordt steeds  vaker gebruik gemaakt van de  warmtepomp technologie  voor verwarmen met een eventuele watergekoelde optie. Naast het gebruik van warmtepompen voor verwarming, kunnen ze ook toegepast worden voor het leveren van gekoeld water voor het koelen van vloeren, wanden en plafonds.
De Jupiter systemen zijn hier uitstekend voor geschikt.

Het koelen door middel van water in plaats van lucht, bespaard enorm veel energie omdat de warmtepomp het benodigde water van ca 11° à 12°C nagenoeg gratis uit de aarde oppompt.

 

Koeling via plafond


Jupiter levert zowel complexe als eenvoudige oplossingen die verschillende vormen van koeling, afhankelijk van uw budget, mogelijk maken. Voor verdere, diepgaande adviezen over koelsystemen kunt contact opnemen met ons kantoor.

 Wandkoeling

 

  


Buttons Buttons Buttons Buttons


Webtail